Κυκλοφόρησε smartphone με ανάλυση 1080 pixels

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Pantech παρουσίασε το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με τη μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το BBC. Ο λόγος για το μοντέλο Vega No6, το οποίο «τρέχει» λογισμικό Android.


Η νέα συσκευή phablet, οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone) και υπολογιστή - ταμπλέτας (tablet pc), διαθέτει οθόνη 5,9 ιντσών και ανάλυση 1080 pixels.

Πρόσφατα, η κινέζικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Huawei λάνσαρε στην αγορά μια συσκευή με οθόνη 6,1 ιντσών αλλά ανάλυση... μόλις 720 pixels.

Η κυκλοφορία του πρώτου phablet - του μοντέλου Galaxy Note της Samsung το 2011 - αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από αρκετούς ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της νέας συσκευής.

Ωστόσο, το κοινό επιδεικνύει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον σε αυτή την κατηγορία «έξυπνων» συσκευών, γεγονός που «αποτυπώνεται» ξεκάθαρα στον σημαντικό αριθμό πωλήσεων phablet, μέσα στο 2012.

Η επιτυχία του Note ώθησε τη Samsung να ανακοινώσει τον προηγούμενο Αύγουστο την κυκλοφορία στην αγορά του διαδόχου, Note 2.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες, αρκετές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Sony, LG, HTC και ΖΤΕ, παρουσίασαν μοντέλα «έξυπνων» τηλεφώνων με οθόνες μεγαλύτερες των 5 ιντσών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις