Με δυσκολία καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες

Με μεγάλη δυσκολία κάλυπταν το 2012 τις βασικές τους ανάγκες τα κροατικά νοικοκυριά,
σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία GfK. Τετραμελής οικογένεια, με μηνιαίο εισόδημα 6300 κούνα (περίπου το 76% του συνόλου των ερωτηθέντων), δήλωσε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον 8955 κούνα για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες.

Οικογένειες με εισόδημα 7830 κούνα δήλωσαν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 11.130 κούνα για να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους. Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση, η GfK τονίζει ότι τα κροατικά νοικοκυριά χρειάζονται υψηλότερο μηνιαίο εισόδημα κατά 73%, σε σχέση μ' αυτό που διαθέτουν, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, κάθε μήνα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι, το 66% των νοικοκυριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μηνιαίες υποχρεώσεις του, έναντι του 13% που είναι σε θέση να τις καλύψει. Οι δαπάνες για τρόφιμα και ποτά αντιστοιχούν στο 33% των συνολικών μηνιαίων εξόδων κάθε νοικοκυριού. Το 2011, ένα νοικοκυριό χρειαζόταν περίπου 8824 κούνα για την κάλυψη των βασικών του αναγκών. (1 ευρώ=7,58 κούνα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις